Technieken

Technieken

Glasconstructies van Forzon zijn in staat om doorheen het jaar het gewenste klimaat te waarborgen, zonder veelvuldig gebruik van energieverslindende verwarmings- of koelsystemen. We slagen hierin door een slimme combinatie van technieken die gestuurd worden door een efficiënt weerstation. 

Klimaatsturing

We voorzien je constructie van een slimme klimaatsturing die rekening houdt met meteorologische parameters buiten de constructie. Zo heeft de lichtintensiteit, windrichting, -snelheid en neerslag een grote impact op het binnenklimaat. Ons doel: de weersomstandigheden gebruiken om binnen het gewenste klimaat te behalen. Ofwel: climate responsive design.

Elektriciteit

Elektriciteitswerken binnen glasconstructies verschillen sterk van deze in de algemene bouw. Bij Forzon gebruiken we andere materialen en bevestigingsmethoden om een zo beperkt mogelijk risico te lopen dat de gegalvaniseerde of gepoedercoate constructie na verloop van tijd begint te roesten. Onder algemene elektriciteit verstaan we onder meer het plaatsen van kabelgoten, stopcontacten, verlichting en databekabeling.

Scherming

Via zonneschermen kunnen we de zon gedeeltelijk of helemaal buiten houden én de warmteverliezen van de constructie beperken. Zo zijn we in staat om de intrede van omgevingsparameters (zoals de zon) wel of niet binnen te laten en zo het binnenklimaat aan te sturen.

HVAC

Interesse in bioklimatische gebouwen? Bij Forzon slaan we moeiteloos de brug tussen architectuur en serrebouw. We helpen je graag verder met onze unieke verwarmingsinstallaties.

Hoge druk waterverneveling / Fog

Om tegen te gaan dat bioklimatische gebouwen in volle zon niet te warm worden werken we graag met adiabatische koeling in de vorm van een hoge druk fogsysteem in combinatie met opengaande luchtramen en optioneel een zonnescherm. Het hoge druk fogsysteem werkt met meer dan 100 bar vernevelingsdruk, wat resulteert in een fijne druppelgrootte die onmiddellijk verdampt. Met frequente doorspoeling, filtratie, ontsmetting en een juiste waterbron garanderen wij dat er geen problemen optreden met legionella.

Inform yourself well, via our newsletter!